Osteopathie in Wijk bij Duurstede wordt bij Fit4all verzorgd door Wesley van der Vliet. Hij is naast zijn werkzaamheden als Fysiotherapeut de opleiding Master of Science in Osteopathy (MSc. OSt.) aan het volgen. Waardoor hij zich na het voltooien van de opleiding in 2021 osteopaat mag noemen. 

De studie richting van Wesley geeft een nieuwe dimensie aan de behandelmogelijkheden van uw pijnklachten. De holischte benadering van de Osteopathie kunnen van absolute meerwaarde zijn bij aanhoudende, niet herstellende, pijnklachten. 


Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een behandelwijze die gebruikt maakt van manuele behandel- en onderzoekstechnieken voor de gewrichten en spieren, van de organen en de bindweefsels in het lichaam. De osteopathie werkt met dezelfde anatomische, fysiologische en neurologische modellen waar fysiotherapeuten en artsen ook mee werken.

Een osteopaat onderzoekt de bewegingsmogelijkheden in deze systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een relatie kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Ons bewegingsapparaat, organen en bindweefsels behoren een bepaalde mate van beweging te vertonen. Bij een verlies van deze bewegelijkheid kan dit invloed hebben op het hele lichaam en het zelfherstellende vermogen verstoren.Effect van de osteopaat

Door manipulaties, mobilisaties, spier en bindweefsel technieken wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam geoptimaliseerd. De osteopaat stelt het lichaam in staat om zichzelf te herstellen. Een belangrijk kenmerk van de osteopathie is dat het lichaam in zijn geheel wordt bekeken. Zo komt het voor dat de oorzaak van de klacht niet te vinden is op de plek waar iemand pijn heeft.

Een osteopaat behandelt niet alleen op de plek waar de klacht zit, maar zal zich op meerdere plekken van het lichaam richten. Hierbij wordt ook gekeken naar de bloedvoorziening, bezenuwing en andere systemen die hier invloed op kunnen uitoefenen.


Pijnklacht "dieper" laten onderzoeken?

Heeft u pijnklachten die zich niet goed laten herstellen? Hebben eerdere behandelingen en onderzoeken niks opgeleverd? Dan zou aanvullende onderzoek en eventuele behandeling door Wesley als Osteopaat i.o. u meer inzicht en resultaat kunnen geven.

Wil u direct een afspraak maken? Bel dan naar 0343 - 431111 of neem contact op via via fit@fit4all.nl

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »