Shockwave Therapie

Wat is Shockwave Therapie?

Shockwave therapie, ook bekend als extracorporale shockwave-therapie (ESWT), is een revolutionaire ontwikkeling in de moderne pijnbestrijding bij peesgerelateerde klachten. Door hoogenergetische akoestische impulsen te gebruiken, stimuleert deze therapie de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijnlijke gebied, waardoor het natuurlijke herstelmechanisme van het lichaam wordt gestimuleerd.

Wat is Shockwave Therapie

Werkwijze bij Shockwave Therapie

Onze fysiotherapeut begint met het lokaliseren van het pijnlijke gebied door middel van palpatie op basis van de pijnlocaties of met behulp van echografie. Nadat de bron van de pijn en het specifieke pijngebied zijn geïdentificeerd, wordt het gebied blootgesteld aan korte, krachtige shockwave-impulsen. 

Shockwave Therapie heeft zich effectief bewezen bij een verscheidenheid aan chronische aandoeningen, waaronder:

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen.
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog).
  • Pijn net onder de knieschijf.
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie).
  • Hielpijn (hielspoor).
  • Ziekte van Peyronie.
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points).
  • Andere vormen van peesontstekingen of klachten

Als u last heeft van een van deze aandoeningen, kan shockwave therapie een veelbelovende oplossing zijn om uw pijn te verminderen en terug te keren naar een actieve levensstijl. De Shockwave Therapie en Echografie worden vaak in combinatie met reguliere fysiotherapie aangeboden. Zeker wanneer reguliere fysiotherapie geen uitkomst bied bij peesklachten is Shockwave Therapie vaak een passend alternatief en/of aanvulling.

Shockwave Therapie

Shockwave Therapie door de Fysiotherapeut

Voor een succesvolle behandeling met shockwave therapie is het essentieel om de expertise van een gekwalificeerde zorgverlener, zoals een fysiotherapeut, te benutten. Samen kunnen we uw specifieke situatie beoordelen en vaststellen of ESWT de juiste behandeloptie is om uw pijn te verlichten en uw herstel te bevorderen. Dit gebeurd bij ons altijd in overleg met andere eventueel behandelde collega fysiotherapeuten.

Afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken? Bel dan naar 0343 - 431111 of neem contact op via fit@fit4all.nl
Een afspraak kan vaak al plaatsenvinden binnen 24 uur na aanmelding!

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »