Psychosomatische Fysiotherapie

Wat is Psychosomatische Fysiotherapie?

Psychosomatische fysiotherapie biedt een benadering waarbij de relatie tussen lichaam en geest centraal staat. Deze gespecialiseerde tak binnen de fysiotherapie richt zich op klachten waarbij zowel lichamelijke als psychische factoren een rol spelen. In de psychosomatische behandeling staat de verbinding tussen deze twee factoren centraal. 

De Psychosomatische Fysiotherapeut

Psychosomatische fysiotherapie is een bijzondere discipline binnen de fysiotherapie die zich vaak richt op klachten waarvoor geen duidelijke medische oorzaak kan worden gevonden, maar waarbij er wel een verband is tussen lichaam en geest. Een psychosomatische therapeut is getraind om te kijken naar de bredere context van uw klachten en om te begrijpen hoe psychische spanningen, stress en emoties uw lichamelijke klachten kunnen beïnvloeden.

Een psychosomatische behandeling omvat een scala aan effectieve technieken, waaronder ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, cognitieve gedragstherapie, mindfulness en educatie over stressmanagement. Door het combineren van het beste van twee werelden - lichamelijke behandeling en psychologische benaderingen - helpen we u om de balans te herstellen en uw welzijn te bevorderen. 

Psychosomatische Fysiotherapie

Wanneer Psychosomatische Fysiotherapie?

Onze behandeling is geschikt voor mensen die te maken hebben met aanhoudende lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke medische oorzaak is gevonden. Dit kunnen klachten zijn zoals;

  • Spanningshoofdpijn
  • Onverklaarbare pijnklachten
  • Chronische pijnklachten
  • Hyperventilatie
  • Burn-out klachten
  • Chronische vermoeidheid
  • Fibromyalgie
  • Angst- en paniekaanvallen

Als u zich afvraagt of psychosomatische fysiotherapie voor u geschikt is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een eerste kennismaking. Psychosomatische fysiotherapie valt binnen de aanvullende verzekering. Wij zijn aangesloten bij alle verzekeraars.

Psychosomatische Fysiotherapeut

Afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken? Bel dan naar 0343 - 431111 of neem contact op via fit@fit4all.nl

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »