COVID-19 Revalidatie

De impact van het Corona-virus op de fysieke en mentale gezondheid is groot. Vermoeidheid, spierklachten, longproblemen, ademhalingsproblemen maar ook angst om weer te gaan bewegen kunnen factoren zijn die je beperken om de draad weer op te pakken.

Het blijkt al dat niet alleen mensen die ernstig ziek zijn geweest langdurig klachten houden. Naar schatting (september 2020) heeft 10% van de mensen al langer dan drie weken klachten. Door de grote verscheidenheid aan klachten en uitwerkingen is er maatwerk nodig om tot een goed herstel te komen.

COVID-19 Revalidatie

Revalidatie na Corona

 
Fit4all biedt revalidatie aan voor mensen die herstellende zijn van het Corona-virus, dit aan de hand van de bestaande inzichten vanuit de wetenschap. Dit gebeurt door fysiotherapeuten die onlangs specifiek geschoold zijn in COVID-19 revalidatie.

Er wordt op dit moment veel onderzoek gedaan naar het effect van revalidatie en nazorg voor mensen aanhoudende COVID-19 klachten. Het belang van gerichte revalidatie wordt al nadrukkelijk gezien om te komen tot een goed herstel. 

De fysiotherapeutische revalidatie is gebaseerd op meningen van experts en literatuur over revalidatie bij andere infectieziekten (SARS, MERS ea). Lichamelijke disfunctie na Covid-19 vereist een behandeling bestaat individueel maatwerk voor klachtenmanagement en revalidatie. Soms is er een multidisciplinaire aanpak nodig.

Revalidatie na Corona

Behandeling na Corona

De behandeling zal bestaan uit een intake waarin u samen met de therapeut uw ziekteverloop doorneemt en al uw klachten in kaart brengt. Hierna zal de Fysiotherapeut met u een individueel plan maken om zo goed mogelijk aan uw herstel te werken.

Vaak bestaat de behandeling uit een combinatie van persoonlijk advies, long- en ademhalingsoefeningen, de behandeling van lichamelijke klachten en een actief opbouwend oefenschema. Hierbij is een continue evaluatie van de belasting/belastbaarheid en de voortgang essentieel.

Waar nodig wordt er steeds bijgestuurd zodat u zo goed mogelijk hersteld naar uw normale activiteitenniveau. Om je behandeling en vooruitgang goed te monitoren maken we gebruik van moderne apparatuur en software (Energy control) waarin we uw conditieniveau, ademhaling en kwaliteit van rust continu kunnen meten.

Fysiotherapie na Corona

Vergoeding Fysiotherapie

I.v.m. het grote belang van revalidatie wordt de revalidatie veelal vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u graag meer informatie en/of een afspraak maken met een van onze therapeuten bel dan naar 0343-431111.

Met verzorgende groet,

Team Fit4all

Literatuur:

  1. RTL Nieuws. Tienduizenden mensen hebben langdurig klachten na Corona. 30-09-2020.
  2. KNGF-Standpunt Fysiotherapie bij patiënten met COVID-19 versie 2.0
  3. Graaf, J. de, Kamp; Brouwers, M. (2020). Behandelprogramma COVID-19 post-IC De Hoogstraat
  4. Holzapfel, L.C., Lammers, M, Werner, S., & Keesenberg, D.M. (2020)

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »