Pilates Wijk bij Duurstede

Wat is Pilates?

Een zeer populaire les die de laatste jaren sterk in opkomst is en ook bij Fit4all veelvuldig wordt gegeven is Pilates. De gelijknamige grondlegger ontwikkelde Pilates om de beheersing, soepelheid, coördinatie en kracht van je spieren te beheersen.

Door de grondlegger is een standaard neergezet om met de altijd hierboven genoemde aspecten het lichaam vorm te geven. Geen zware gewichten of conditietraining maar een gerichte training voor je hele lichaam op slechts een matje.

 
Pilates Wijk bij Duurstede

Inhoud van een Pilates Workout

Dat wil echter niet zeggen dat het een ontspanning les is! Ondanks dat er altijd een goede opbouw is van het opwarmen, kernoefeningen en afsluitende/ontspannende oefeningen, zal je spieren activeren waarvan je wellicht niet wist dat je ze had.

Omdat het accent ligt op onder andere;

  • Beheersing & Souplesse
  • Correcte uitvoering
  • Ademhaling
  • Aanspannen van de juist spieren
  • Beweeglijkheid
  • Houding

Worden je spieren op een zeer effectieve manier benaderd. Wat uiteindelijk zorgt voor een soepeler, sterker en behendiger lichaam met een basis voor een goede lichaamshouding.

Extra gezondheidseffect Pilates

De kern van een Pilates les licht in het herstellen van een juiste spierbalans. Veel voorkomende patronen die zorgen voor klachten worden hierdoor hersteld of voorkomen.

Onder actieve spieren worden geactiveerd door gerichte oefeningen en overactieve spieren worden ontspannen middels stretchen en ontspanning. Het accent zal hierbij vooral liggen of je CORE-spieren. Of wel je spieren rond je bekken, billen, buik, lage rug en romp.

 
Pilates Groepsles Fit4all

Voor wie is een Pilates les geschikt?

Pilates is geschikt voor sporters op elk niveau. Elke training en oefening kan worden afgestemd aan ieders niveau. De instructeur zal altijd de intensiteit op een goed niveau waarborgen.

Bij voorkomende klachten als lage rugpijn en nekpijn kan een Pilates les een perfecte aanvulling zijn op een Fysiotherapie behandeling. De patronen die worden getraind bij een Pilates les worden bij ons in de Fysiotherapie waardoor het een gouden combinatie zijn in uw herstel en preventie van klachten.

Overleg bij lichamelijke klachten altijd even met de instructrice wat goed voor uw is. Of spreek een van onze Fysiotherapeuten even aan als u vrijblijvend advies wilt.

 

Gratis Proefweek

Wil je de toegankelijke sfeer en persoonlijke begeleiding bij Fit4all ervaren? Meld je gelijk aan voor een vrijblijvende proefweek via 0343 - 431111, mail naar fit@fit4all.nl of via het contact formulier

Je kan dan een week lang ons volledige aanbod aan fitness en groepslessen ervaren!

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »