Trainen met Kanker

Onze Fysiotherapeute en Sportinstructrice heeft vorige maand met succes de cursus "Oncologische Fitness Trainer" afgerond. Dit houd in dat Angelique zich verder heeft geschoold in het trainen en begeleiden van mensen met kanker.
 
Het OncoFITness programma is ontwikkeld vanuit het UMC Utrecht Cancer Center. We werken samen met het UMC om mensen binnen onze regio succesvol te begeleiden voor, tijdens en na hun behandeling van de kanker.

Wat houd het programma in?

Iedere vorm van kanker zal voor het optimale resultaat apart worden benaderd. De diverse behandelingen die u bij de behandeling van kanker ondergaat hebben alle een negatief effect op het lichaam. Specialistische kennis van deze uitwerkingen in relatie tot sporten en bewegen is van essentieel belang voor een goede en veilige manier van sporten.

De trainers die geregistreerd staan als Oncologische Fitness Trainer hebben diverse opleidingen gevolgd over de (sport)begeleiding van mensen die de diagnose kanker hebben gekregen. Zij kunnen u tevens advies geven over een gezonde voeding of de juiste voeding wanneer u tijdens de behandeling moeite heeft met eten.

Hoe zien de trainingen eruit?

Voordat we met trainen kunnen beginnen wordt eerst uw gezondheid volledig in kaart gebracht. Hierbij kunt u denken aan informatie over uw kanker, de behandelingen, de duur van de behandelingen maar ook uw lichamelijke gesteldheid zoals bijvoorbeeld uw gewicht, kracht en conditie.

Wanneer de lichamelijke gesteldheid in kaart is gebracht zal een behandelplan opgesteld kunnen worden. Ieder mens is uniek en elke patiënt is uniek. Wij stemmen het bewegingsprogramma af op uw specifieke situatie. Daarbij houden we rekening met zowel uw fysieke conditie als uw psychische gemoedstoestand.

Verder is de invulling van het programma afhankelijk van uw soort kanker, de behandelingen die u ondergaat en vooral de motivatie die u op kunt brengen in deze moeilijke periode. Uiteraard letten wij op de diverse bijwerkingen als lymfoedeem, neuropathie, vermoeidheid of een verlies aan cognitieve functie.


Meer informatie

Wilt u meer weten over het trainen met kanker en/of de mogelijkheden bij ons? Bel dan naar 0343-431111, mail naar fit@fit4all.nl of loop bij ons binnen op de Zandweg in Wijk bij Duurstede of aan het Prinsenplein in Langbroek.

De informatie is samengesteld in samenwerking met;


Meer informatie over het programma vind u ook wel via deze video;Met sportieve groet,

Team Fit4all
Terug

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »