Bereidingstijd
25 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 125 gram zuurkool
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 150 gram zoete aardappel
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 eieren
- 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
- 25 gram geraspte kaas, 30+
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat ondertussen zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en rasp deze grof.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten.
- Voeg de zoete aardappel en kerriepoeder toe en bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg de zuurkool toe en bak dit 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de eieren in een schaaltje los met de yoghurt en voeg de kaas hier aan toe.
- Doe de aardappel met zuurkool in het ovenschaaltje en schenk het ei mengsel er gelijkmatig over. Bak 18 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Terug
Kcal: 516
Eiwit: 26 gram
Koolhydraat: 43 gram
Vet: 27 gram