Diner | Zuurkool & zoete aardappel frittata
29141091?w=400&h=400&g=5&m=>&c=Image
Bereidingstijd 25 minuten
Aantal personen 1
Ingrediënten
  • 125 gram zuurkool
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (10% vet)
  • 25 gram geraspte kaas, 30+
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat ondertussen zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en rasp deze grof.
  3. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten.
  4. Voeg de zoete aardappel en kerriepoeder toe en bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg de zuurkool toe en bak dit 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Klop de eieren in een schaaltje los met de yoghurt en voeg de kaas hier aan toe.
  6. Doe de aardappel met zuurkool in het ovenschaaltje en schenk het ei mengsel er gelijkmatig over. Bak 18 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden

Kcal: 516
Eiwit: 26 gram 
Koolhydraat: 43 gram
Vet: 27 gram

Terug
+
Fit4all Fysiotherapie en Sport
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Installeer deze app op je iPhone: tik op delen en dan Toevoegen aan beginscherm
Offline