Bereidingstijd
15 minuten
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 150 gram zuurkool
- 200 gram zoete aardappel
- 2 eieren
- 50 gram geraspte kaas, 30+
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 75 ml halfvolle yoghurt
- 1 theelepel mosterd
Bereidingswijze
- Laat de zuurkool goed uitlekken en knijp een beetje uit.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en rasp deze.
- Klop de eieren los met een vork en meng deze met de zoete aardappel en zuurkool. Voeg hier de kaas, kurkuma, de helft van de kerriepoeder, peper en zout aan toe. Roer goed door.
- Verwarm de olie in een pan en maak van het aardappel mengsel 6 hoopjes die je met een lepel platter maakt en tot pannenkoekjes vormt (je kunt hier ook een kookring voor gebruiken).
- Bak de rösti 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur.
- Maak ondertussen in een schaaltje een dipje door de yoghurt met de mosterd en de rest van de kerriepoeder te mengen.
- Serveer de rösti op een bord met het dipje ernaast.
Voedingswaarden
Terug
Kcal: 315
Eiwit: 18 gram
Koolhydraat: 27 gram
Vet: 15 gram