Bereidingstijd
10 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 witlof
- 1 appel
- 3 augurken
- 25 gram rozijnen
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet)
- ½ eetlepel mayonaise
- ½ theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
Bereidingswijze
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
- Snijd de appel in dunne reepjes en de augurken in blokjes. Doe dit samen met de rozijnen en witlof in een kom.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing.
- Spoel de eieren af met koud water, pel deze en snijd in 4 partjes.
- Meng de dressing door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de witlofsalade met de eipartjes.
Voedingswaarden
Kcal: 446
Eiwit: 16 gram
Koolhydraat: 53 gram
Vet: 19 gram
Terug
Eiwit: 16 gram
Koolhydraat: 53 gram
Vet: 19 gram