Lunch | Witlof salade met appel en ei
29213710?w=400&h=400&g=5&m=>&c=Image
Bereidingstijd 10 minuten
Aantal personen 1
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 1 witlof
  • 1 appel
  • 3 augurken
  • 25 gram rozijnen
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet)
  • ½ eetlepel mayonaise
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  3. Snijd de appel in dunne reepjes en de augurken in blokjes. Doe dit samen met de rozijnen en witlof in een kom.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing.
  5. Spoel de eieren af met koud water, pel deze en snijd in 4 partjes.
  6. Meng de dressing door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de witlofsalade met de eipartjes.
Voedingswaarden Kcal: 446
Eiwit: 16 gram
Koolhydraat: 53 gram
Vet: 19 gram
Terug
+
Fit4all Fysiotherapie en Sport
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Installeer deze app op je iPhone: tik op delen en dan Toevoegen aan beginscherm
Offline