Pre-bed | Warme perzik met homemade vanillekwark
29141966?w=400&h=400&g=5&m=>&c=Image
Bereidingstijd 40 minuten
Aantal personen 2
Ingrediënten
  • 2 sinaasappels
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram magere kwark
  • 2 perziken
  • 30 gram hazelnoten, ongebrand en ongezouten
  • 4 dadels, zonder pit
Bereidingswijze
  1. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappels uit. 
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het zwarte merg eruit. 
  3. Meng in een steelpan het sinaasappelsap met ½ eetlepel sinaasappelrasp en het vanillemerg. Laat dit mengsel op heel zacht vuur ca. 10 minuten inkoken tot het stroperig wordt. Laat het mengsel afkoelen en meng het door de kwark. 
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  5. Halveer de perziken en trek met een puntig mesje de schil eraf. Verwijder de pit. Zet de halve perziken met de holte naar boven in de ovenschaal en schenk wat water op de bodem. 
  6. Hak de hazelnoten met de dadels en ½ eetlepel sinaasappelschil fijn. Verdeel dit mengsel in 4 gelijke porties en draai er balletjes van. 
  7. Duw in de holte van elke perzik een notenballetje en druk iets aan. Dek de perziken losjes af met aluminiumfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en bak de perziken in 20-25 minuten gaar. 
  8. Vul schaaltjes met vanillekwark en zet in elk schaaltje 2 halve perziken.
Voedingswaarden

Kcal: 399
Eiwit: 15 gram 
Koolhydraat: 57 gram 
Vet: 12 gram 

Terug
+
Fit4all Fysiotherapie en Sport
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Installeer deze app op je iPhone: tik op delen en dan Toevoegen aan beginscherm
Offline