Bereidingstijd
15 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 80 gram tortellini
- 1 broccoli
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
- ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 1 citroen
- 4 plakken rauwe ham
Bereidingswijze
- Breng twee pannen met water aan de kook. Voeg de tortellini toe aan één pan en kook in 14 minuten gaar. Voeg de broccoliroosjes toe aan de andere pan en kook deze gaar in 6 minuten.
- Maak ondertussen in een schaaltje een dressing van de yoghurt, mayonaise, azijn, honing, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels citroensap. Zet dit even opzij.
- Bak de rauwe ham in een droge koekenpan in 3 minuten krokant. Snijd de plakjes erna in stukjes.
- Giet de tortellini en broccoli af en spoel na met koud water. Laat beiden goed uitlekken. Doe de tortellini en broccoli samen in een pan en roer de dressing erdoor.
- Verdeel de salade van tortellini en broccoli op een bord en maak af met de krokante rauwe ham.
Voedingswaarden
Terug
Kcal: 702
Eiwit: 33 gram
Koolhydaat: 76 gram
Vet: 30 gram