Bereidingstijd
25 minuten
Aantal personen
8
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 theelepels ras el hanout
- 2,5 eetlepel (olijf)olie
- 2 kabeljauwhaas (à ca. 130 g)
- 1 handje veldsla
- 200 gram muhammara
Bereidingswijze
Muhammara is een heerlijke dip voor bijvoorbeeld deze visspiesjes. Je kunt muhammara kant en klaar kopen, maar zelf gemaakt is natuurlijk veel lekkerder. Bekijk hier ons recept.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Boen de citroen schoon en halveer deze. Pers één helft uit en snijd de andere helft in 8 kleine partjes.
- Meng in een diep bord het citroensap met ras el hanout en olie tot een marinade. Snijd de vis in 24 kleine blokjes, schep ze door de marinade en laat ze 5 minuten marineren.
- Steek aan elk spiesje een stukje citroen en 3 stukjes kabeljauw. Leg ze op de bakplaat en rooster de spiesjes in de oven in 8-10 minuten bruin en net gaar.
- Schep de muhammara in een schaaltje en zet dit op een bord. Verdeel de veldsla eromheen.
- Leg de spiesjes op het bord rond het schaaltje muhammara.
Voedingswaarden
Terug
Per spiesje
Kcal: 115
Eiwit: 7 gram
Koolhydraat: 7 gram
Vet: 6 gram