Diner | Shakshuka met witte bonen
29068923?w=400&h=400&g=5&m=>&c=Image
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal personen 1
Ingrediënten
  • 1 oranje paprika
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 200 gram witte bonen
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 25 gram witte kaas (feta)
  • 1 boterham, volkoren
Bereidingswijze
  1. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers het teentje knoflook.
  2. Verwarm de olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de paprika reepjes en de ui toe. Voeg na 4 minuten de knoflook met de kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de witte bonen en de tomatenblokjes toe. Roer alles door elkaar en laat dit 4 minuten pruttelen.
  3. Maak met een lepel twee kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel en laat dit op laag vuur zo’n 7 minuten doorkoken tot het eiwit gestold is. Verkruimel de feta erover. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de shakshuka in de pan of op een bord. Geef het brood erbij.
Voedingswaarden

Kcal: 633 
Eiwit: 40 gram
Koolhydraat: 58 gram
Vet: 27 gram

Terug
+
Fit4all Fysiotherapie en Sport
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Installeer deze app op je iPhone: tik op delen en dan Toevoegen aan beginscherm
Offline