Bereidingstijd
20 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 1 oranje paprika
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 snufje komijnpoeder
- 200 gram witte bonen
- 200 gram tomatenblokjes
- 2 eieren
- 25 gram witte kaas (feta)
- 1 boterham, volkoren
Bereidingswijze
- Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers het teentje knoflook.
- Verwarm de olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de paprika reepjes en de ui toe. Voeg na 4 minuten de knoflook met de kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de witte bonen en de tomatenblokjes toe. Roer alles door elkaar en laat dit 4 minuten pruttelen.
- Maak met een lepel twee kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel en laat dit op laag vuur zo’n 7 minuten doorkoken tot het eiwit gestold is. Verkruimel de feta erover. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de shakshuka in de pan of op een bord. Geef het brood erbij.
Voedingswaarden
Terug
Kcal: 633
Eiwit: 40 gram
Koolhydraat: 58 gram
Vet: 27 gram