Diner | Pappardelle met bloemkoolsaus & zalmfilet
29141079?w=400&h=400&g=5&m=>&c=Image
Bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen 1
Ingrediënten
  • 1 zalmfilet, diepvries (à ca. 125 g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram pappardelle
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml halfvolle melk
Bereidingswijze
  1. Laat de zalmfilet ontdooien.
  2. Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillon blokje toe. Voeg de bloemkool toe en kook gaar in zo’n 8 minuten. Kook halverwege de pappardelle gaar in een pan water.
  3. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de zalmfilet gaar in 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1-2 minuten.
  5. Giet de bloemkool af en bewaar 50 ml van de bouillon.
  6. Pureer de bloemkool, bouillon, knoflook en melk tot een gladde en romige saus.
  7. Meng de pappardelle met de bloemkool saus. Serveer op een bord. Leg de zalmfilet er bovenop.
Voedingswaarden

Kcal: 753
Eiwit: 47 gram 
Koolhydraat: 77 gram 
Vet: 29 gram

Terug
+
Fit4all Fysiotherapie en Sport
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Installeer deze app op je iPhone: tik op delen en dan Toevoegen aan beginscherm
Offline