Bereidingstijd
15 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 1 zalmfilet, diepvries (à ca. 125 g)
- 1 blokje groentebouillon
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram pappardelle
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 teen knoflook
- 50 ml halfvolle melk
Bereidingswijze
- Laat de zalmfilet ontdooien.
- Breng een pan met water aan de kook en voeg het bouillon blokje toe. Voeg de bloemkool toe en kook gaar in zo’n 8 minuten. Kook halverwege de pappardelle gaar in een pan water.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de zalmfilet gaar in 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de knoflook fijn. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de knoflook 1-2 minuten.
- Giet de bloemkool af en bewaar 50 ml van de bouillon.
- Pureer de bloemkool, bouillon, knoflook en melk tot een gladde en romige saus.
- Meng de pappardelle met de bloemkool saus. Serveer op een bord. Leg de zalmfilet er bovenop.
Voedingswaarden
Terug
Kcal: 753
Eiwit: 47 gram
Koolhydraat: 77 gram
Vet: 29 gram