Bereidingstijd
85 minuten
Aantal personen
5
Ingrediënten
- 2 boterhammen, volkoren
- 2 rode puntpaprika's
- 200 ml granaatappelsap
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook
- 100 gram walnoten, ongebrand en ongezouten
- 25 ml (olijf)olie
Bereidingswijze
Deze aromatische dip komt oorspronkelijk uit Syrië, maar wordt nu overal in de Arabische wereld als mezze op tafel gezet. Het is even een werkje om zelf te maken, maar wel super, super lekker. Ook heerlijk als saus bij gebakken vis of kipfilet.
- Laat de sneetjes brood een uur bij kamertemperatuur droger worden.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Leg de paprika’s op de bakplaat en rooster ze in de oven in 10-15 minuten tot ze gaar en iets geblakerd zijn. Laat de paprika’s daarna in een kom afgedekt 5 minuten rusten.
- Verkruimel intussen de sneetjes brood en rooster de kruimels in een droge koekenpan lichtbruin.
- Kook in een steelpan het granaatappelsap op zacht vuur in tot er nog 2-3 eetlepels over zijn.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper. Hak de peper en knoflook fijn. Hak de walnoten grof.
- Halveerde paprika’s in de lengte, trek het geblakerde vel eraf en verwijder de zaadjes. Snijd de geroosterde paprika in stukken en doe ze over in de keukenmachine.
- Voeg broodkruim, walnoten, rode peper, knoflook en granaatappelsap toe. Meng alles tot een grove puree. Voeg al draaiend de olie en zo nodig 50-100 ml warm water toe om het geheel wat smeuïger te maken. Blijf draaien tot een dik en romig mengsel
- Serveer de muhammara in een mooie kom met flatbread en andere mezze.
Voedingswaarden
Terug
Per portie
Kcal: 241
Eiwit: 6 gram
Koolhydraat: 13 gram
Vet: 18 gram