Diner | Kip bowl met tzatziki
29068941?w=400&h=400&g=5&m=>&c=Image
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal personen 1
Ingrediënten
  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 75 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ komkommer
  • 8 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 theelepel witte wijnazijn
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflook. Meng de kipfilet blokjes in een schaaltje met 25 ml yoghurt, de helft van de Italiaanse kruiden, ⅓ van de olie en de helft van de knoflook. Laat dit even marineren.
  3. Snijd de helft van komkommer in blokjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng dit in een schaaltje met azijn, ⅓ van de olie en de rest van de Italiaanse kruiden.
  4. Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de gemarineerde kip stukjes gaar in circa 5 minuten.
  5. Rasp de andere helft van de komkommer grof met een rasp en meng dit samen met de geperste knoflook door de yoghurt. 
  6. Serveer de rijst, kip en komkommer salade in een bowl. Schep de tzatziki er bovenop.
Voedingswaarden

Kcal: 670 
Eiwit: 41 gram
Koolhydraat: 65 gram
Vet: 27 gram

Terug
+
Fit4all Fysiotherapie en Sport
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Installeer deze app op je iPhone: tik op delen en dan Toevoegen aan beginscherm
Offline