Bereidingstijd
20 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 125 gram kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 75 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- ½ komkommer
- 8 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 1 theelepel witte wijnazijn
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflook. Meng de kipfilet blokjes in een schaaltje met 25 ml yoghurt, de helft van de Italiaanse kruiden, ⅓ van de olie en de helft van de knoflook. Laat dit even marineren.
- Snijd de helft van komkommer in blokjes. Halveer de tomaatjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng dit in een schaaltje met azijn, ⅓ van de olie en de rest van de Italiaanse kruiden.
- Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de gemarineerde kip stukjes gaar in circa 5 minuten.
- Rasp de andere helft van de komkommer grof met een rasp en meng dit samen met de geperste knoflook door de yoghurt.
- Serveer de rijst, kip en komkommer salade in een bowl. Schep de tzatziki er bovenop.
Voedingswaarden
Terug
Kcal: 670
Eiwit: 41 gram
Koolhydraat: 65 gram
Vet: 27 gram