Bereidingstijd
15 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 theelepel kurkuma
- 25 gram spinazie
- 10 cherry tomaten
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 25 gram witte kaas (feta)
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 8 falafel balletjes
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de rijst en kurkuma aan toe. Kook gaar volgens de verpakking.
- Doe ondertussen de spinazie in een diep bord of kom. Halveer de tomaatjes, snijd de komkommer in blokjes en de ui in halve ringen. Verkruimel de feta. Doe dit bij de spinazie in de kom.
- Verwarm de olie in een pan en bak de falafel balletjes in 4 minuten goudbruin. Keer halverwege om.
- Giet de rijst af en laat 1 minuut afkoelen.
- Verdeel de rijst met de falafel balletjes en salade in een kom.
Voedingswaarden
Terug
Kcal: 687
Eiwit: 22 gram
Koolhydraat: 87 gram
Vet: 28 gram