Diner | Bulgur pilav met kip & abrikozen
29214664?w=400&h=400&g=5&m=>&c=Image
Bereidingstijd 20 minuten
Aantal personen 1
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 4 abrikozen, gedroogd
  • 125 gram kipfilet
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 70 gram bulgur
  • ½ blokje groentebouillon
Bereidingswijze
  1. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in reepjes, de abrikozen in vieren en de kipfilet in blokjes.
  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en de kipblokjes toe en bak 3 minuten. Voeg dan de paprikareepjes, de kruiden en de bulgur toe. Bak dit 1 minuutje mee.
  3. Voeg vervolgens de abrikozen, het bouillon blokje en 225 ml water toe aan de kip. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat dit 10 minuten met het deksel op de pan stoven tot al het water is opgenomen. Roer ondertussen een paar keer door.
  4. Serveer de pilav in een kom of diep bord.
Voedingswaarden

Kcal: 667
Eiwit: 43 gram
Koolhydraat: 94 gram
Vet: 13 gram

Terug
+
Fit4all Fysiotherapie en Sport
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Installeer deze app op je iPhone: tik op delen en dan Toevoegen aan beginscherm
Offline