Bereidingstijd
20 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 4 abrikozen, gedroogd
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel kaneel
- 70 gram bulgur
- ½ blokje groentebouillon
Bereidingswijze
- Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de paprika in reepjes, de abrikozen in vieren en de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui en de kipblokjes toe en bak 3 minuten. Voeg dan de paprikareepjes, de kruiden en de bulgur toe. Bak dit 1 minuutje mee.
- Voeg vervolgens de abrikozen, het bouillon blokje en 225 ml water toe aan de kip. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat dit 10 minuten met het deksel op de pan stoven tot al het water is opgenomen. Roer ondertussen een paar keer door.
- Serveer de pilav in een kom of diep bord.
Voedingswaarden
Terug
Kcal: 667
Eiwit: 43 gram
Koolhydraat: 94 gram
Vet: 13 gram